Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă

de iry-gabriela in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 7064 vizualizari

 

Ce pot sa sun....ușor insiropata, destul de aspectoasa si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 5 linguri de ulei;
  • 5 linguri de zeama de portocală;
  • o cana de făină;
  • un praf de sare si un praf de copt.
  • Pentru sirop:
  • un pahar de apă (sau lapte);
  • 2-3 linguri de zahar;
  • 2-3 linguri de cacao;
  • esență de rom;
  • 1/2 pachet margarină ;
  • nuca de cocos si miez de nucă .
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă:

Pentru inceput se separă albușul de gălbenuș.

Albușurile se vor mixa cu un  praf de sare pana se formează o bezea .

Intr-un alt vas se vor bate gălbenușurile cu zahărul până se va forma o cremă spumoasă., apoi se vor adauga in fir subtire cele 5 linguri de ulei.

Peste gălbenușurile batute spumă se va adauga treptat albușurile amestecând ușor,  până se încorporează toata bezeaua.

In această compoziție, se va adăuga si zeama de portocale , după care se va adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt.

 Compoziția obținută se va pune intr-o tavă  pe care o ungem cu ulei si apoi o tapetam cu faină. 

Se va tine la cuptor 45 de minute,  se lasă sa se răcească,  după care se va tăia pătrățele mai mici sau mai mari.

Cât se raceste blatul se va pune apa  (respectiv lapte) la fiert, în care am adaugat zaharul si cacao.

 După ce se va topi zaharul si apa este fierbinte sa va adauga esență de rom si margarina.

Prin acest sirop se vor trece pătrățelele de pandișpan dupa care se vor tăvăli prin nucă de cocos si miez de nucă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (22)

iry-gabriela 1

17.10.2015, 22:23

Daniela

iry-gabriela 1

17.10.2015, 22:23

Rocsi

iry-gabriela 1

17.10.2015, 22:24

Va mulțumesc tuturor pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]