Terina de legume cu pui

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2014 | 7004 vizualizari

 

M-am saturat de eterna salata boeuf si m-am gandit sa ii dau o alta fata...inspirata de aici,de la bucatarasi.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc morcovi fierti,tocati
  • 3 buc patrunjel fierti,tocati
  • 3 buc cartofi fierti,tocati
  • 2 buc oua fierte tari,maruntite
  • 100 g Maioneză dietetică facuta in casa
  • 100 g smantana slaba
  • 150 g Porumb dulce boabe
  • 150 g Mazăre verde boabe
  • 300 g Piept de pui fiert si tocat
  • 1 buc rosie pentru decor
  • 9 feliute ardei gras semafor felii
  • 1 lingurita mustar dulce
  • 2 plicuri gelatina alimentara granule
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de legume cu pui:

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si sare;

Intre timp,porumbul si mazarea  se storc bine de zeama;

Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele condensat,mustar si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana;

Se fierb ouale tari,se decojesc si se toaca marunt;

Cand pieptul de pui este fiert se scoate din supa si se toaca marunt;la fel procedezi si cu zarzavatul si cartofii;

Strecori 200 ml de supa si o dai la racit;

Amesteci toate ingredientele: zarzavat,porum,,mazare,piept de pui,oua si sosul de maioneza cu smantana; dregi cu mustar si sare daca mai este nevoie;

Cand supa s-a racit, pui gelatina la umflat;cand este bine umflata o pui la foc mic,pana cand se lichefiaza( atentie sa nu fiarba fiindca se taie!); adaugi gelatina la amestecul obtinut,in fir subtire;

Tapetezi o forma de chec cu folie alimentara, torni compozitia si o dai la rece pentru cca 2 ore;

O rastorni pe un platou,indepartezi folia si o decorezi cu rosia si feliile de ardei;

O servesti taiata felii.

TIPS-URI

1

legume

2

pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv din carne tocata