Terină de somon

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 3991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi mari
  • 300 g file somon
  • 200 g file cod
  • 1 lămâie
  • 3 linguri mărar verde tocat
  • 200 ml smântână lichidă
  • 500 g brânză de vaci
  • 8 g gelatină
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de somon:

Punem la fiert somonul și codul într-o oală cu apă rece și un praf de sare. Se fierb pentru 15 minute, se scot din apă și se lasă la răcit. Curățăm morcovii de coajă, se înlătură capetele și cu un feliator de legume se vor tăia pe lung în lamele foarte fine. Se pune apă la fiert într-o oală și când aceasta începe să clocotească adăugăm feliile de morcov și le scoatem imediat - vrem doar să le opărim- pentru că altfel se vor destrăma și ne va fi greu să le mai folosim.

De preferat să nu se arunce toate odată, să se facă operațiunea pe rând și să se aranjeze pe un platou pentru a se răci. Când somonul și codul s-au răcit, se elimină eventualele pielițe și oase și se vor tăia mărunt. Se stropesc cu zeama de la o lămâie și se condimentează cu sare și piper după gust. Înmuiem gelatina în puțină apă rece. Adăugăm gelatina cu smântâna încălzită și amestecăm bine până la omogenizare.

Turnăm smântâna peste brânza de vaci trecută printr-o sită. Adăugăm mărarul tocat și condimentăm cu sare și piper. Tapetăm cu folie alimentară o formă de chec și aranjăm feliile de morcov una lângă alta, chiar și pe pereții laterali. Punem 1/3 din cantitatea de brânză, apoi jumătate din cantitatea de pește, iar 1/3 de brânză, restul de pește și brânză. Deasupra punem felii de morcov, acoperim cu folie alimentară. Punem o greutate deasupra și dăm la rece până a doua zi. Se servește ca atare sau cu sos tartar.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

ianculubita 1

30.01.2015, 07:46

Daca vei folosi somonul afumat,va avea un gust mai deosebit!!
Am si eu reteta asta de la fata mea,dar nu-mi permit sa cumpar atat somon

elucubratiiculinare 1

30.01.2015, 08:37

ianculubita, data viitoare cand voi face, voi inlocui morcovul cu somon afumat

mihaelar63 1

03.02.2015, 17:58

Un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu leurda si branza de burduf