Tiramisu reteta

de VanessaAli in Dulciuri, 3 Mai 2015 | 2870 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, Tiramisu cu oua, tiramisu fara oua? Am vazut atatea variante ale acestui desert simplu ca nu am putut alege pe care reteta sa o urmez, asa ca m-am hotarat: fac o combinatie din toate. Rezultatul a fost unul ... delicios! Cel mai simplu desert pe care l-am facut, rapid si super bun!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400g piscoturi
  • cafea neindulciuta
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de zahar
  • 300 ml frisca
  • cacao pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta:

Tiramisu reţetă originală

Incepem prin a face cafeaua. Eu am facut la aparat, dupa care am lasat-o sa se raceasca complet! Pentru crema am amestecat mascarpone cu un galbenus de ou si cu albusul batut cu 2 linguri de zahar. Apoi am batut bine frisca si am adaugat-o la mascarpone folosind mixerul pentru o incorporare mai buna.

Dupa ce cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem in cafea, pe-o parte si pe alta, dar doar pentru cateva secunde, dupa care il asezam in tava. Continuam asa cu jumatate din piscoturi, apoi le acoperim cu putin mai mult de jumatate din crema. Dam restul piscoturilor prin cafea si le asezam simetric deasupra. Le acoperim si pe acestea cu restul de crema, o uniformizam si presaram cacao. Pentru a il personaliza, eu am facut cu degetul niste cercuri  si chiar mi-a placut cum arata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta