Tiramisu reţetă originală, acum modificata. De aceasta data fara piscoturi. :)
Tiramisu reţetă cu blat
Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute. Lasam sa se raceasca pe un gratar, dupa care in taiem in doua.
Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul si fierbem pe baie de aburi pana cand crema capata consistenta unei smantani mai groase si lasam sa se raceasca. Batem mascarpone, adaugam crema de oua si frisca batuta. Insiropam prima foaie de blat cu siropul de cafea. Punem jumatate din crema, al doilea blat insiropat si restul de crema. Dam tortul la frigider pt. 2 ore dupa care il pudram cu cacao din belsug si ornam cu frisca pe margini, dupa preferinta.