Tiramisu reteta cu fructe de pădure

de Ade200 in Prajituri, 25 Dec 2013 | 10489 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un desert clasic reinterpretată...

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g de mascarpone
  • 100 g de zahăr brun
  • 5 ouă
  • 400 g de pișcoturi
  • 300 ml de cafea tare
  • puțină sare
  • 2 linguri de Amaretto/esență de migdale
  • 1 pungă de fructe de padure congelate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu fructe de pădure:

Tiramisu reţetă originală

Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară.

Se separă albusurile de gălbenușuri. Se pun zaharul și gălbenușurile împreună și se bat bine, adăugând apoi Amaretto și mascarpone. Se omogenizează bine.

Albușurile se bat cu putină sare, apoi se adauga în cremă, amestecând ușor.

Se înmoaie pișcoturile în cafea și se pune un strat pe fundul unei tăvi. Se pune jumătate din cremă și se nivelează. Al doilea strat va fi cu pișcoturi înmuiate în sucul lăsat de fructele de pădure la care mai adăugați puțin sirop din apa cu zahăr sau compot. Se pune restul de cremă și se nivelează.

Deasupra se presară fructele de pădure.

Se pune la frigider pâna a doua zi.

TIPS-URI

1

Daca vreți mai multa cremă, puteți adăuga frișcă sau brânză de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale