Plecand de la Tiramisu reţetă originală, am combinat cafeaua cu limoncello pentru ca nu sunt fan cafea si nu imi place deloc:)))asa nu s-a simtit gustul de cafea.Eu am gresit la crema,am batut albusurile cu zahar nu galbenusuriile,voi sa nu faceti ca mine:)))))Promit ca al doilea tiramisu va iesii mai bine:))Apropo reteta am furat-o de la gabriela zisa gabytzu:)))>:D<
Tiramisu reţetă originală
Se pregateste cafeaua si se lasa la racit.Se pune intr-un castron si se amesteca cu limoncello.
Galbenusurile se amesteca cu mixerul impreuna cu zaharul,iar albusurile se bat cu un praf de sare pana devine spuma tare.In compozitia de galbenusuri se adauga si cutia de mascarpone,se amesteca bine si se pune peste spuma de albusuri,amestecandu-se usor de jos in sus,se adauga si esenta de rom.Se lasa la frigider,dupa greseala mea am lasat 30 minute pentru a se intari.
Piscoturiile se inmoaie in cafeaua amestecata cu limoncello si se pun pe un platou sau o tava(cum va e mai usor.eu am folosit un vas termorezistent,nu am avut altceva).Se adauga un jumatate de compozitie de crema,se pune iar un rand de piscoturi,crema si se pudreaza cu cacao.Se da la frigider cateva ore.
Se orneaza cu frisca si visine