Tiramisu reteta (fara oua)

de Ancutsa in Prajituri, 14 Dec 2016 | 4176 vizualizari

 

Zilele trecute, am pregatit prajitura Tiramisu, in varianta fara oua, usoara si gustoasa, decorata cu cacao, stafide, fulgi de ciocolata, fulgi de cuvertura de lapte si coaja de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 250 g crema mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 1 lingurita cafea
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
  • 400 ml cafea neindulcita si racita
  • coaja rasa de portocala
  • pentru ornat:
  • Cacao
  • cuvertura de lapte
  • ciocolata neagra
  • stafide
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta (fara oua):

Tiramisu reţetă originală

Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul vanilat, zaharul Bourbon si se amesteca bine.

Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.

 Intr-o tava de cozonac, se asaza pe folie de plastic sau aluminiu un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Ultimul strat e de crema. Se pudreaza cu cacao si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala, tinuta in zahar la borcan, precum si stafide, apoi am razuit ciocolata neagra si cuvertura de lapte (seamana cu ciocolata alba).

 Se da la frigider inainte de servire.

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/tiramisu-5-fara-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta (fara oua)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

17.12.2016, 15:21

Unul din cele mai bune si fine deserturi italiene!

Ancutsa 1

17.12.2016, 15:40

Mihaela, asa este si e mereu simplu de facut cand vrem ceva dulce

miki_a 1

17.12.2016, 15:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]