Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală
Se pregateste cafeaua cu ceva timp inainte ca sa se raceasca pana ne apucam de tiramisu. Cantitatea de cafea difera in functie de cat de mult tiramisu vom face. In cafea vom adauga dupa preferinte si whisky.
Dupa ce s-a racit cafeaua ne apucam de facut cremele. Utilizam 250 ml de lapte , 3 linguri de zahar pudra si un plic de crema de vanilie de la dr. oetker, mixam cu mixerul. Cand crema devine destul de omogena adaugam dupa gust si cate putin whisky. La fel vom face si cu celalalt plic de crema de ciocolata de la dr. oetker.
Ulterior trecem la realizarea prajiturii.
Se adauga un strat de crema de vanilie , un rand de piscoturi trecute prin cafea ( se lasa in cafea piscoturile in jur de 2 secunde, nu mai mult deoarece se vor inmuia mult prea mult) ulterior se adauga crema de ciocolata si tot asa pana terminam si piscoturile si cremele. Deasupra se adauga frisca si se rade ciocolata.
Pofta buna !!