Tiramisu reţetă originală
La cererea baiatului am facut si eu in sfarsit aceasta prajitura. Desi nu am avut Amareto a iesit foarte buna.
Tiramisu reţetă originală
Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea.
Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit.
Cand s-a racit se strecoara prin sita intr-un castron.
Smantana se bate cu doua linguri zahar, cu mixerul, pana se intareste si se pune in frigider.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas pana devine crema.
Se adauga mascarpone si vanilia si se mixeaza pe treapta cea mai mica pana se amesteca.
Se adauga smantana batuta si se omogenizeaza.
Se introduce la rece pentru o ora.
Intr-o tava inalta se intinde uniform o lingura de crema. Ajuta sa nu se lipeasca piscoturile de fundul tavii.
Se trec piscoturile cateva secunde prin cafea si se aseaza unul langa altul in tava.
Se pune jumatate din crema si se intinde uniform.
Se presara un strat de cacao pudra printr-o sita pe toata suprafata.
Se pune al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.
Se niveleaza crema ramasa.
Se presara un strat de cacao pudra uniform pe toata suprafata.
Se introduce in frigider pentru 6 ore, dar cel mai bine de pe o zi pe alta.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!
1
In loc de esenta de rom reteta originala este cu lichior Amareto.