Tiramisu reţetă originală

de Bucataras in Retete facute de copii, 27 Mar 2017 | 9119 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală facuta de junior chef Andrei

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 de grame de pișcoturi
  • 400 de grame de mascarpone
  • 4 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 2 pliculețe de zahăr vanilinat
  • 250 mililitri de cafea
  • 3 linguri de amaretto sau un lichior de cafea
  • cacao pt decorat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

  1. Tiramisu reţetă originală

  2. Separa albusurile de galbenusuri, cu mare atentie, sa nu pice deloc galbenus in albusuri, pentru ca nu se vor mai umfla.

  3. Pune peste cele 4 galbenusuri, 8 linguri de zahar si zaharul vanilat si amesteca pana se topeste, dupa care amesteca-le bine cu crema mascarpone.

  4. Bate albusurile cu un praf de sare si apoi incorporeaza-le in crema cu mascarpone. Amesteca de jos in sus cu grija, ca sa nu se lase albusurile.

  5. Pune lichiorul de cafea in cafea si inmoaie usor jumatate din piscoturi si pune-le unul langa altul, intr-o tava sau pe un platou mai mare. Acopera-le cu jumatate din crema si pudreaza-le cu cacao.

  6. Procedeaza la fel si cu celelalte piscoturi. Ca sa nu alunece pe stratul de crema, pune piscoturile invers decat le-ai asezat pe cel din primul strat. Pune iarasi crema si pudreaza cu multa cacao.

  7. Lasa-l la frigider minim 2 ore.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]