Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana

de Zamfira in Prajituri, 7 Ian 2017 | 4141 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Este varianta mea preferată, este foarte aromată, pufoasă, cremoasă și foarte ușor de făcut.
În trecut, denumirea de bagatelă toscană ar fi fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia, cu ocazia unei vizite a Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.
Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă! Acest fapt s-ar fi datorat presupuselor sale proprietăți afrodisiace.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 pachete pișcouturi (aproape 300 g) 12 x 3
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 300 ml frișcă naturală
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 esență migdale
  • 2 esențe rom
  • 2 căni mari cafea la filtru (eventual lavazza, este tare și ceva mai amară)
  • cacao pudră (3 linguri)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana:

Tiramisu reţetă originală

Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom.

Batem frișca naturală cu mixerul până când devine pufoasă și are o tărie destul de consistentă, aproape 10 minute, apoi adăugăm 2 linguri zahăr pudră și continuăm să o mixăm 2-3 minute. Adăugăm mascarpone și încă 2 linguri zahăr pudră. Crema este gata.

Introducem fiecare pișcot în cafeaua rece și aromată. Mișcarea trebuie să fie rapidă, o fracțiune de secundă.

Așezăm primul strat de pișcoturi pe o tavă, eu am folosit modelul 12 pișcoturi x 3 straturi. Acesta este modelul pentru cantitățile de mai sus.

Pe fiecare strat de pișcoturi, punem un strat de cremă și pudrăm un strat generos de cacao.

Ultimul strat trebuie să fie cremă și cacao pudrat.

Lăsăm tiramisu la rece pentru 24 de ore.

O servim alături de o cafea cu frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca