Tiramisu reţetă originală
Pentru ca nu am avut oua de casa,am preferat sa procedez in felul urmator:
Tiramisu reţetă originală
Mixam bine cele 4 galbenusuri cu zaharul dupa care continuam pe baie de abur,vreo 15 minute Lasam sa se raceasca si adaugam branza mascarpone. Separat mixam frisca lichida dupa care o incorporam in crema.Frisca am pus-o in locul albusurilor. Adaugam 2-3 linguri de lichior. Punem lichior Amaretto si in cafeaua rece,atat cat ne place dupa care incepem sa montam prajitura in cupe. Punem cate o lingura de crema in fiecare cupa,peste vom pune jumatati de piscoturi pe care le-am scufundat pret de 2 secunde in cafea,punem din nou crema,piscoturi si deasupra din nou crema. Mie mi-au iesit vreo 12 cupe. Deasupra nu am pus ca de obicei cacao ci am zdrobit cate trei biscuiti Amaretti. Sa aveti pofta!