Tobite sau Roata carului

de vic in Prajituri, 10 Ian 2012 | 29424 vizualizari

 

Intrucat va urmaresc de aproximativ 2 ani, inspirandu-ma din minunatele dvs retete... m-am gandit ca ar fi timpul sa va rasplatesc!... cu o reteta ce nu am regasit-o pe acest site. Imi voi cere scuze anticipat pt forma nu tocmai originala a prajituricilor.
Am "facut cunostinta" pt prima data cu Tobitele la o buna prietena din Sibiu... ca mai apoi sa gasesc pe internet o oarecare asemanare a retetei sub numele de "roata carului"... acum.... fiecare alege forma mai potrivita a numelui in functie de "prezenarea artistica" a produsului finit.

 

INGREDIENTE

  • pentru bezele :
  • 5 albusuri
  • 300 gr zahar
  • pentru crema
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri de ness/cappuccino + 1 lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • 3 linguri pline cu faina
  • 150ml de lapte
  • 80 gr unt frecat cu 50 gr zahar
  • 250 gr  nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tobite sau Roata carului:

Crema : Se amesteca galbenusurile, zaharul, praful de ness sau cappuccino, cacao, vanilia, faina si laptele. Se pun la foc mic si se amesteca foarte bine, ca sa nu existe cocoloase, pana la rezultarea unei budinci. Dupa ce "budinca" s-a racit se va aduga untul frecat cu zahar si 150 gr de nuci. Crema se va tine la frigider cat timp se vor coace bezelele.

Bezele: se bat albusurile cu putina zeama de lamaie, un varf de sare si zaharul cu mixerul la viteza cea mai mare pana devine o spuma consistenta.

Se formeaza bezelele in tava si se baga-n cuptorul preincalzit la foc mic cu usa intredeschisa putin.

Asamblarea "rotilor": se lipesc cate 2 bezele cu crema si se tavalesc marginile in nuca macinta ramasa!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tobite sau Roata carului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert saraberne