Tocana alba de pui

de amalia01 in Pui, 9 Oct 2016 | 6734 vizualizari

 

Cand am fost prima data la mama-soacra si mi-a spus ca a gatit "Tocana alba de pui" am fost putin descumpanita. Dar dupa ce am gustat-o am ajuns la concluzia ca...nu e rea deloc! Ba, dimpotriva. Si o pregatesc si eu , mai ales ca micuta mea o adora.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 1 ceapa alba mica
  • 2 lg ulei
  • 1500 ml apa
  • sare
  • 1 vf de cutit de piper
  • 1 lgt Maggi Secretul Gustului Intensavor Gaina
  • 4 lg faina
  • 2 lg smantana
  • 300 ml lapte
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana alba de pui:

Puiul il transezi si il speli sub jet de apa rece, apoi il condimentezi cu sare si piper.

Uleiul in torni in cratita in care vrei sa gatesti. Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt.

Bucatile de pui si ceapa le pui in cratita si le lasi cam 5 minute, pana cand se caleste usor ceapa.

Adaugi 500 ml de apa si lasi sa fiarba la foc mic pana cand carnea este bine facuta. Treptat adaugi si restul de apa.

Cand carnea este fiarta pregatesti ingrosala: faina o amesteci cu Maggi si smantana, apoi adaugi treptat laptele, amestecand usor astfel incet sa nu se formeze cocoloase.

Adaugi ingrosala in cratita si amesteci usor, pana cand tocanita capata consistenta unei smantani subtiri. 

Stingi focul si adaugi patrunjelul tocat , lasand putin sub capac.

Servesti cu mamaliguta calda.

 

P.S. Eu faceam aceasta tocanita adaugand si boia dulce la condimentarea bucatilor de pui. Este la fel de delicioasa indiferent de varianta pe care o alegi.

TIPS-URI

1

pui

2

tocanita

3

copii

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana alba de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu piept de pui