Tocana cu orez

de lia maria in Conserve, 23 Sep 2011 | 9989 vizualizari

 

O minunata mancarica gata preparata, atunci cand ti-e foame si nu ai timp de gatit ! Si la indemana, pentru perioada de post.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml suc de rosii
  • 500 g morcov
  • 500 g ceapa
  • 1,5 kg gogosar
  • 100g orez
  • 250 ml ulei
  • Sare
  • Piper
  • 1 foaie de dafin
  • 5 borcane de 0.800g/sterilizate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu orez:

Intr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam pe razatoare.

Punem uleiul la incins, itr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa si o calim usor sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, adaugam morcovii si gogosarii. Lasam sa dea cateva clocote si ingredientele sa se inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii, sare, piper si foaia de dafin. Lasam la foc mic sa fiarba cam 30’ dupa care adaugam orezul, amestecam si mai fierbem impreuna inca 15’.

Turnam tocana fierbinte in borcane, le inchidem si le fierbem in bain-marie sau le punem in cuptor pentru 15’. Le lasam sa se raceasca complet, apoi igienizam, etichetam si depozitam borcanele in camara.

Sursa: revista Libertatea pt Femei

Pofta buna!

TIPS-URI

1

morvovi

2

ceapa

3

suc de rosii

4

ulei

5

orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume