Tocana de ardei copti

de dakris in Mancaruri de post, 8 Iul 2012 | 9065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 ardei
  • 1 kg rosii
  • 1 morcov
  • 5 cepe medii
  • patrunjel
  • ulei
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei copti:

Ardeii proaspeti se spala si se aseaza in tava in cuptorul preincalzit. Se intorc pentru a se coace pe toate partile, apoi se aseaza intr-o cratita, se presara sare si se acopera cu un capac. Dupa ce s-au racorit, se curata de coaja, se rup fasii de cca 1 cm indepartandu-se semintele.

Rosiile spalate se pun intr-o cratita varsandu-se peste ele apa fiarta. Se mentin 1-2 min, apoi se scot si se decojesc. Se taie cubulete.

Ceapa se toaca dupa preferinta, morvovul se rade prin ochiurile mici ale razatorii si se inabuse impreuna intr-o cratita cu cca 100 ml ulei si 1 cana apa. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga cuburile de rosii, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba. Dupa ce au fiert si rosiile se adauga fasiile de ardei si se mai lasa sa fiarba 10 min. Se condimenteaza dupa gust. La final se adauga patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

Se poate adauga si carne de pui.

2

Ardeii se pot pune si intregi, cu tot cu codita, fara a se mai rupe fasii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi pane (BRAMBORAKI)