Tocană de berbecuț

de Panacris in Oaie, 27 Ian 2013 | 7094 vizualizari

 

O mâncare sățioasă și gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • pulpă de berbecuț cca. 1000 g,
  • ceapă roșie 3 bucăți,
  • ardei grași 3 bucăți,
  • ardei kapia copt 3 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cimbru,
  • foaie de dafin,
  • vin alb demisec cca. 250 ml.,
  • usturoi 6 căței.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de berbecuț:

Ceapa se curăță, se taie grosier și se pune la dinstiut/călit, în puțin ulei și apă, cca. 5 minute acoperit. După ce a devnit translucidă ceapa, se adaugă ardeii tocați mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute acoperit la foc mic. Între timp carnea se curăță, se spală, se taie în bucăți mai mari și se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se asezoneaza de sare, piper și mirodenii, se completează cu cca. 300 ml apă și se lasă la fiert, acoperit, cca. 30-40 de minute la foc mediu. Spre finalul fierberii se adaugă vinul și se mai lasă să clocotească cca. 10 minute. Între timp se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se adaugă după ce s-a oprit focul, amestecându-se ușor până ce se înglobează în tocană. Se servește fierbinte după gust cu mămăliguță, piure de cartofi sau, în cazul nostru cu găluște din cartofi și murături de sezon. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de berbecuț" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver