Tocana de legume, fie ea simpla, de post sau cu bucati de carne este un fel de mancare consistent si gustos.
Pulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un capac. Se da focul mic si se lasa 20-30 de minute, sa fiarba inabusita.
Intre timp se spala legumele si se taie. Mie imi place sa tai legumele mai mari, mai ales ca sunt crude si se gatesc repede. Ordinea in care se pun in tocana, peste carne: ceapa, morcovii, ardeii. Se lasa 10 minute, se amesteca, apoi se continua cu pastaile, cartofii, dovleceii.
Spre final se pun rosiile taiate cuburi, se condimenteaza mancarea dupa gust si se lasa pe foc, fara capac.
Patrunjelul tocat marunt se pune la final, dupa ce am oprit focul sau in farfurie.
Se serveste cu salata sau cu muraturi.