Ne pregatim pentru iarna si incepem sa facem pregatiri
Curatam ceapa si o taiem nu chiar marunt si intr-o tigaie mai inalta o punem sa se inmoaie in ulei la foc mic.
Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea mare si apoi dupa ce am scos ceapa si a pus-o la scurs intr-o sita uleiul respectiv il folosim la calirea morcovului tot in acelasi vas unde am undit ceapa !
Orezul il spalam si il punem la unflat dar sa nu ajunga la fierbere deoarece acesta va fierbe in tocana de legume.Dupa ce sa unflat suficient il punem la scurs intr-o sita .
Spalam si curatam ardeii de seminte si apoi ii taiem cubulete nu chiar mici dupa care intr-o oala mare ii punem in ea si dam la foc potrivit sa se inmoaie si ei.
Cand acestia au inceput cat de cat sa se caleasca adaugam bulionul si amestecam mereu pt 5 minute dupa care adaugam ceapa , morcovul ,orezul si amestecam incontinuu. Am adaugat vegeta ,foile de dafin si piperul si au fiert la foc foarte mic pt 2 ore.
Tocana de legume nu trebuie sa fie prea lichida, eu am lasat-o sa scada ca sa nu se desprinda usor de lingura.
TREBUIE SA AMESTECAM MEREU DEOARECE SE VA PRINDE DE FUNDUL OALEI!
Am pregatit borcanele le=am spalat si le-am uscat foarte bine .
Cand tocana este scazuta suficient o adaugam in borcane inchidem cu o folie alimentara si inchidem capacul foarte bine.
Am lasat sa se raceasca in paturi 2 zile!
1
Tocana de legume trebuie sa fie pusa in legume asa fierbinte .
2
Am folosit 4 linguri de secretul gustului de legume, dar fiecare dupa preferinta .
3
Borcanele dupa doua zile erau reci si le-a asezat in rafturile camarei .
4
Mi-au iesit 9 borcane. 5 de 800 g si 3 de 400g .
5
Un borcan de 400 g l-au devorat hotii din casa :))))