Tocana de legume la borcan

de Andra_Constantinescu in Conserve, 13 Oct 2015 | 7964 vizualizari

 

Hmmm...ce buna o fi la iarna o tocana de legume...sau pot sa mananc si acum :D.
Incercati si voi?

 

INGREDIENTE

  • 10 cepe;
  • 10 morcovi mari;
  • 3 kg ardei (gras, gogosar, kapia);
  • o cana de orez (tinut in apa pana cand se umfla, circa 2-3 ore);
  • 300 ml ulei;
  • o cana bulion (sau dupa gust);
  • sare grunjoasa;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 5-6 foi de dafin;
  • putina apa (1-2 cani), daca este necesar.
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume la borcan:

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si se caleste si el.

Ardeiul se curata de seminte, se spala, se taie fideluta si se pune la calit.

Cand incepe sa fiarba compozitia, se adauga orezul si se poate adauga putina apa daca nu este zemoasa.

Spre finalul fierberii se adauga bulionul, cateva boabe de piper, 5-6 foi de dafin si se potriveste zacusca de sare. Se mai lasa cateva clocote, dupa care se pune fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc, apoi se pun la cuptorul preincalzit in tava cu apa fierbinte (pentru a nu se sparge borcanele) circa o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet