Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!

de Panacris in Pui, 24 Sep 2013 | 6580 vizualizari

 

O mâncărică fină dar totuși sățioasă!

 

INGREDIENTE

  • pipote și inimi de pui 500 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei gras colorat 2 bucăți,
  • pătlăgele roșii 2-3 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar proaspăt 1/2 legătură,
  • boia dulce de ardei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!:

Ei, vasul Zepter a cam șomat, așa că l-am scos la treabă.

Ceapa și ardeii, se curăță se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei în minunatul vas Zepter, cca. 5 minute la foc mic, acoperit. Apoi se adaugă măruntaiele de pui, roșiile tăiate rondele, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper și boia, apoi se acoperă se lasă la fiert cca.20 de minute la foc mic, până ce indicatorul de pe termocontrol ajunge în zona verde, spre maxim! Apoi se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc cca. 40 de minute, până ce indicatorul ajunge în zona maronie.

Dacă nu sunteți mulțumiți de ”moliciunea” cărnii, mai puneți la fiert cca. 15 minute, ca să ajungă îndicatorul în zona verde, apoi opriți focul și lăsați mâncărica la preparat până ce indicatorul ajunge din nou în zona maronie. Știu că vi se pare complicat, dar totuși e atât de simplu, deoarece în timp ce mâncarea se gătește fără foc, puteți ”presta” orice fel de activitate, fără teama că mâncare se va arde;)

Spor și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

Se servește după gustul fiecăruia cu pâine, cartofi natur, paste, orez, piure sau mămăliguță și salată de sezon ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Aurelia 07_07 1

25.09.2013, 07:20

Arata foarte bine

simona72 1

25.09.2013, 08:18

Grozava mancarica!!!

Panacris 1

25.09.2013, 08:24

Mulșumesc pentru aprecieri Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui in vasul Zepter