Tocanita cu carne de pui si porc

de Panacris in Mancaruri cu carne, 17 Mar 2020 | 4602 vizualizari

 

A trebuit să gătesc și ceva pe gustul Zmeilor cu ce aveam prin frigider ;) 

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 500 g,
  • ceafă de porc 500 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăți,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • sare grunjoasă 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • pudră de usturoi 1 lingură,
  • pastă de ardei 100 g,
  • busuioc pudră 1 lingură,
  • vin alb demisec 200 ml.
  • apă 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de pui si porc:

Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele.

Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se asezonează de sare, piper, boia, busuioc si usturoi, se completeaza cu apă și vin cât să acopere tocănița, lăsându-se la gătit cca. 30 de minute semiacoperit, la foc mediu.

La final se adaugă pasta de ardei și se mai lasă la gătit, cca. 15 minute.

Tocănița se servește fierbinte cu piure cremos din cartofi sau pâine proaspătă de casă acompaniată salată de sezon.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de pui si porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]