Tocanita cu carne de vita

de CameliaR in Vita, 13 Sep 2015 | 4097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g muschi de vita
  • 3 cepe medii
  • 8 cartofi
  • 2 ardei
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 300 ml vin rosu
  • 3 linguri de faina
  • suc de rosii
  • patrunjel sau leustean
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de vita:

Pentru inceput spalam bine carnea, dupa care o uscam bine si o taiem cubulete mai mici.O presaram cu faina iar intr-o oala(eu am folosit o oala mai lata ca sa aiba loc si in cuptor) incingem 3-4 linguri de ulei.

Adaugam carnea si o prajim usor. Adaugam apoi morcovii taiati rondele, ceapa taiata fidelute,usturoiul pisat si ardeiul. Lasam pe foc pana cand ceapa devine translucida. Urmatorul pas consta in adugarea vinului si completam cu apa cat sa acoperim carnea. Punem patrunjelul si leusteanul tocat marunt, cate 1 lingurita de rozmarin si cimbru, piper si sare.

Punem capacul la oala si o lasam la foc potrivit pana carnea este foarte bine fiarta si zeama a scazut. Apoi adaugam sucul de rosii. Amestecam si o lasam pana se ingroasa si capata consistenta unui sos. Presaram patrunjel si gata. Daca doriti si garnitura puteti sa faceti un piure de cartofi dar in cazul aceste nu mai puneti cartofi la tocanita sau puteti sa o serviti si cu paste. Noi am servit-o ca atare cu lipie proaspat scoasa din tigaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin