Tocanita de bureti (ghebe) cu garnitura de orez

de Rocsi in Mancaruri de post, 9 Oct 2012 | 8493 vizualizari

 

Ceva bun, simplu si de post!

 

INGREDIENTE

  • Pentru tocanita de bureti:
  • 1,5 kg bureti (eu am folosit ghebe)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1/2 ardei kapia
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • Pentru garnitura de orez:
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana si 1/2 apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de bureti (ghebe) cu garnitura de orez:

Tocanita de bureti:

Buretii ii curatam, apoi ii spalam foarte bine in 3-4 ape. Intr-o oala punem niste apa la fiert. Cand da in clocot punem buretii si ii fierbem cam 25 de minute. Ii scoatem cand sunt gata, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii tocam, dar nu foarte marunt. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel. Morcovul il curatam de coaja si il taiem cubulete. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucatele mici. Rosia o decojim si o facem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Adaugam toate legumele (in afara de buteti), 2 -3 linguri de apa si le sotam cam 4 minute. Punem si buretii, condimentam cu sare, piper, adaugam si circa 1 cana cu apa. Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit. Cand a scazut toata zeama si legumele sunt bine patrunse, curatam usturoiul, il pisam si il incorporam in mancarea noastra. Dam deaoparte tigaia si pregatim garnitura.

Garnitura de orez:

Curatam ceapa si o tocam. Morcovul curatat si ardeiul kapia ii facem cubulete. Punem uleiul la incins, cativa stropi de apa, legumele si le inabusim 2-3 minute. Adaugam 1 cana si 1/2 apa. Spalam orezul bine si cand incep sa fiarba legumele punem orezul. Lasam sa se pregateasca la foc nu foarte iute. Cand orezul este bine patruns si a scazut suficient, condimentam cu sare, piper si mararul uscat. Incorporam pasta de tomate si mai lasam sa dea 3-4 clocote. Tragem cratita de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.

Pe o farfurie punem tocanita, garnitura de orez si servim. Merg foarte bine impreuna, sunt gustoase si cu o portie chiar te saturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de bureti (ghebe) cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta