Tocanita de cartofi

de cristina1985 in Mancaruri de post, 20 Mar 2019 | 5404 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 lg boia dulce
  • 2 foi dafin
  • ulei
  • sare
  • Optional:
  • 1 ardei rosu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi:

Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si ardeiul (eu nu am pus) taiati, boiaua si se toarna apa.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici (sau cum preferati, dar difera timpul de fierbere) si se pun in oala, alaturi de celelalte legume. Se presara sare si se mai pune apa, cat sa acopere cartofii si 2 foi de dafin. Se fierbe 1 ora, maxim 1 ora si 30 minute, pe ochiul mijlociu, flacara mica. In acest timp se mai poate adauga apa, daca este cazul.

Verificati daca sunt facuti. In acest caz, sosul ar trebui sa fie mai gros. Daca nu s-a ingrosat, se poate da flacara putin mai mare, fara capac (spre sfarsit).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]