Tocanita de cartofi, cu gogonele murate

de Ina in Mancaruri de post, 27 Oct 2010 | 13393 vizualizari

 

Cum aseara am venit tarziu de la serviciu si trebuia sa fac ceva de post pentru azi, am facut o tocanita de cartofi, asa cum o facea mama mea : cu cartofii prajiti, nu cruzi. II dau un gust si o aroma aparte, facandu-te sa uiti ca este doar o simpla mancare de cartofi. Iar daca ai alaturi si o muratura..... [bs:20][bs:20]

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi
  • 2 cepe mari
  • un morcov
  • jumatate de pastarnac
  • un ardei gras 
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • marar
  • sare/ delikat
  • piper
  • foi dafin
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi, cu gogonele murate:

Cartofii se curata de coaja,  se spala si se taie felii potrivite care se rumenesc in putin ulei incins ( eu am folosit de palmier si i-am prajit in cratita cu gril, pentru a nu obtine o mancare grasa ).

Intr-o cratita turnam 2-3 linguri cu ulei in care calim ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul taiate cubulete sau felii fine. Din cand in cand adaugam putina apa si mestecam astfel incat ceapa sa nu se arda si sa nu se lipeasca de vas. Cand acestea capata o culoare aurie, adaugam 2-3 linguri cu pasta de tomate si o cana cu apa, amestecand totul pentru dizolvarea pastei.

Adaugam in mancare sare  si piper dupa gust, o lingurita de cimbru si doua foi de dafin.  Lasam sa fiarba cateva minute.

Cartofii rumeniti putin ( nu prajiti foarte tare ) ii adaugam peste prajeala din cratita,  apoi completam cu apa fierbinte pana acoperim bine cartofii si lasam sa fiarba  pana intra furculita usor in ei.

Oprim focul si adaugam patrunjel verde si marar, tocate marunt.

La servire, merg foarte bine cu gogonele murate  alaturi.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Cartofii NU se taie foarte fin ( pai) ; se prajesc doar putin, pana capata o crusta fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi, cu gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Ina 1

29.10.2010, 17:18

Sylvia, astept comentarii

mihaelar63 1

07.12.2010, 16:39

interesanta metodologie de preparare chiar maine execut si eu

Dannystefanuca 1

10.03.2012, 21:59

am facut dupa reteta care ai afisato astazi 10.03.2012 si pot sa spun ca a iesit super. nu e nici grea de preparat su nu e nici grasa.apreciez efortul tau ca ai postat reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta ardeleneasca cu cartofi