Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 15 Aug 2019 | 2387 vizualizari

 

Îmi place mult tocănița de ciuperci, iar de data aceasta am pregătit și un pilaf cu pipote, ca garnitură, a fost tare gustos așa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pilaf:
  • 2 l apă;
  • 500 g pipote;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapă albă;
  • 300 g orez;
  • 80 ml ulei;
  • 50 g rădăcină de țelină;
  • Pentru tocănița de ciuperci:
  • 500 g ciuperci Champignon proaspete;
  • 300 ml apă;
  • 60 ml ulei;
  • 1 lingură bulion;
  • 1 ceapă albă;
  • Sare, după gust;
  • Cateva fire de pătrunjel și de mărar, proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote:

 

Tocănița de ciuperci este gata repede, așadar o vom găti la urmă.

 Vom începe cu supa de pipote pentru pilaf. Se spală și se curăță legumele, apoi se taie o ceapă pe jumătate, morcovul, rondele, iar ardeiul gras, în bucăți mai mari.

Se spală pipotele și se pun la fiert într-o oală cu 2 l de apă, se culege spuma, iar după ce s-a limpezit, se adauga legumele tăiate grosier. Eu am adăugat și o bucată mică de țelină (atunci când fac salată de țelină, bucățile pe care nu le mai pot răzui, le păstrez la frigider pentru supe). Se condimentează după gust. Supa este gata în aprox 50 min (trebuie să fiarbă bine pipotele).

 În continuare, se pregătește pilaful. Se spală orezul în mai multe ape, apoi se așază orezul într-o crăticioară în care am pus un strat subțire de ulei (aprox 80 ml). Se toarnă supa pregătită anterior, dar fără legume, apoi se adaugă și pipotele. Supa ar trebui sa acopere orezul de grosimea a trei degete. Se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

 La urmă, se pregătește tocănița de ciuperci:

Se curăță ciupercile de pieliță și se spală delicat (unii nu le spală, eu prefer să le spăl). Piciorușele nu se aruncă, ci se feliază și ele odată cu ciupercile.

Se curăță celalaltă ceapă, se toacă mărunt și se călește într-o cratiță cu puțin ulei încins (aprox 60 ml) până se topește puțin, apoi se adaugă o cană cu apă.

Când apa fierbe, se adaugă ciupercile și se condimentează, după gust.

După ce scade apa la jumatate, se adaugă o lingură cu bulion, se mai lasă puțin să fiarbă, apoi se ia focul. Se decorează cu pătrunjel și mărar, proaspete, tocate mărunt.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 1 h 20 min

Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/tocanita-de-ciuperci-cu-pilaf-si-pipote.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit