Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga (de post)

de oanapl in Mancaruri de post, 19 Mar 2017 | 3283 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • mamaligă:
  • 400 g mălai
  • 1,5 l apă
  • 1 lingurită sare
  • tocaniță:
  • 500 g ciuperci champignion
  • 2 rosii mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 cătei usturoi
  • 2 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga (de post):



Pui apa la fiert, cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte tare) și lași să fiarbă 20 de minute, amestecând din când in când. 
Ungi cu ulei o forma de tartă, apoi pui mămăliga și tapetezi peretii formei, in așa fel incât să semene cu o tartă. Lași să se răcească și intre timp prepari umplutura. Decojești rosiile și le pasezi cu ajutorul unui mixer vertical (sau intr-un blender). Ciupercile le cureți și le speli, apoi le tai felii. Călești ciupercile până se evaporă apa din ele, apoi adaugi ceapa și usturoiul tocate, sucul de rosii, piperul și sare după gust. Lași să fiarbă până când se ingroașă sosul. Scoți crusta de mămăligă din forma de tartă și o asezi pe un platou, apoi pui tocănița de ciuperci in crusta de mămăligă și ornezi cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci