Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

de Merisor in Porc, 13 Iul 2014 | 5714 vizualizari

 

Cum zilele trecute am fost plecati la tara, nu ne-am intors cu mana goala ci cu legume de sezon, adica dovlecei si fasole verde.
O parte din ele le-am pregatit pentru iarna sub forma de zacusca sau pur si simplu la congelator.
Iar aici va prezint o tocanita tare gustoasa, care a iesit pe placul intregii familii, ca de regula nu au aceleasi gusturi mofturosii mei.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde
  • 650 gr dovlecel dat pe razatoare
  • 450 gr kaizer afumat
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr pasta de rosii cu ardei
  • 120 ml ulei
  • 500 ml apa
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer:

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute.

Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe toate partile.

Apoi cu ajutorul paletei, scoatem kaizerul in alt vas, iar peste ulei adaugam ceapa si morcovul tocate marunt. Le calim timp de 15 minute amestecandu-le continuu si mai picuram apa calda din cand in cand.

La finalizarea programului FRY, adaugam kaizerul inapoi in vas, dovlecelul taiat cubulete si fasolea verde rupta in doua.

Punem apa fiarta cat sa fie ingredientele acoperite, adaugam putina sare si inchidem capacul multicookerului.

Setam programul STEW pentru 1 ora si apasam butonul START.

Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului, deschidem capacul si incercam fasolea daca se patrunde, dovlecelul preparandu-se in timp mai scurt.

Daca fasolea este aproape preparata, adaugam pasta de rosii si condimentele si inchidem capacul.

Dupa inca 10 minute de fierbere, gustam mancarea si potrivim de sare si condimente daca mai este cazul, adaugam si usturoiul presat si inchidem capacul asteptand finalizarea timpului.

Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si adaugam patrunjelul tocat marunt.

A iesit o mancare usor dulceaga de pa pasta de rosii cu ardei si usor picanta.

Dovlecelul s-a pasat in timpul prepararii si astfel mancarea a devenit mai grosuta.

TIPS-URI

1

Este recomandata sa condimentam mancarea spre finalul timpului prepararii, pentru a se pastra aroma de condimente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu bucățele de porc