Tocanita de galbiori

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2011 | 30819 vizualizari

 

Am gasit de cumparat ciuperci de padure.Eu sunt topita dupa ciuperci dar dupa cele de padure nu mai spun.Am cumparat galbiori,hribi si vinetele.Aici am pregatit o tocanita de galbiori.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg galbiori(ciuperci de padure)
  • 1 ceapa mare uscata
  • o lingura de untura
  • 100 ml lapte
  • o lingura faina alba
  • 2 linguri smantana
  • sare,piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori:

Am pus ceapa tocata fin la calit in untura fierbinte.Ciupercile le-am curatat si spalat foarte bine.Le-am taiat si le-am pus peste ceapa calita.Am pus sare si le-am lasat sa fiarba sub capac la foc mic.Am lasat ciupercile sa fiarba pana a scazut apa lasata de ele.Am mai adaugat o canita de apa calduta si am lasat sa fiarba inca cateva clocote.Am amestecat laptele cu faina si am turnat peste ciuperci.Am lasat sa fiarba pana s-a facut un sos subtire(daca este nevoie se mai poate adauga lapte) si am adaugat smantana.La sfarsit am pus piper,patrunjel verde tocat si sare daca mai este nevoie.

Se serveste de preferinta cu mamaliga.Se poate servi si ca garnitura cu o friptura de pui.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute, la tigaie