Tocanita de galbiori

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2011 | 30059 vizualizari

 

Am gasit de cumparat ciuperci de padure.Eu sunt topita dupa ciuperci dar dupa cele de padure nu mai spun.Am cumparat galbiori,hribi si vinetele.Aici am pregatit o tocanita de galbiori.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg galbiori(ciuperci de padure)
  • 1 ceapa mare uscata
  • o lingura de untura
  • 100 ml lapte
  • o lingura faina alba
  • 2 linguri smantana
  • sare,piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori:

Am pus ceapa tocata fin la calit in untura fierbinte.Ciupercile le-am curatat si spalat foarte bine.Le-am taiat si le-am pus peste ceapa calita.Am pus sare si le-am lasat sa fiarba sub capac la foc mic.Am lasat ciupercile sa fiarba pana a scazut apa lasata de ele.Am mai adaugat o canita de apa calduta si am lasat sa fiarba inca cateva clocote.Am amestecat laptele cu faina si am turnat peste ciuperci.Am lasat sa fiarba pana s-a facut un sos subtire(daca este nevoie se mai poate adauga lapte) si am adaugat smantana.La sfarsit am pus piper,patrunjel verde tocat si sare daca mai este nevoie.

Se serveste de preferinta cu mamaliga.Se poate servi si ca garnitura cu o friptura de pui.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu branzeturi