Tocanita de galbiori cu smantana

de Panacris in Mancaruri de legume, 23 Aug 2020 | 3635 vizualizari

 

Cum văd și aud gălbiori, gândul mă duce instant la Simona si Florin, ieșind triumfători cu coșurile pline de minunile galbene, de sub poalele brazilor din Păltiniș!
Iar bunăciunile preparate împreună cu Simona, din ciupercuțele galbene și aromate, mi-au rămas întipărite în minte. Așa că vă aduc una dintre rețetele simple, dar tare gustoase!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci gălbiori cca. 800 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ceapă verde 8 fire,
  • Usturoi 1 căpățână medie,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Smântână cca. 200 g,
  • Amidon alimentar 3 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 200 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu smantana:

Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier.

Ceapa galbenă, verde și usturoiul se curăță, spală, apoi mărunțesc și se pun la călit într-un vas încăpător cu uleiul și puțină apă, cca. 5 minute la foc iute, neacoperit.

Ciupercuțele curățate se adaugă la amestecul de ceapă și usturoi, se asezonează de sare, piper, boia, vin, lăsându-se la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.

Amidonul se amestecă cu smântâna, adusă la temperatura camerei, până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste amestecul de ciuperci și alliaceae, se amestecă continuu la foc mic, până se obține un sos catifelat și cremos.

Tocănița se servește ca atare, sau acompaniată de mămăligă/ pâine după gustul fiecăruia

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi