Tocanita de iepure-n cuptor

de Cocktail_of_Senses in Mancaruri cu carne, 27 Apr 2014 | 8165 vizualizari

 

Imi place carnea de iepure pentru ca este foarte frageda, iar in combinatie cu anumite legume si condimente capata un gust aparte. Nu gatesc in mod constant carne de iepure, insa din cand in cand ne mai rasfatam cu ceva nou.

Reteta care urmeaza este una clasica de tocanita la cuptor, iar daca puteti face rost de vanat este cu atat mai buna.

 

INGREDIENTE

  • - 1 iepure taiat bucati
  • - 3-4 morcovi
  • - 1 radacina telina
  • - 4 catei de usturoi
  • - 1 ceapa
  • - o legatura patrunjel
  • - ulei de masline
  • - 1 pahar sos de rosii
  • - 1 pahar vin alb
  • - cateva cuisoare
  • - 2-3 foi dafin
  • - sare de mare
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de iepure-n cuptor:

Asezati iepurele intr-o oala, adaugati peste el ulei de masline, apoi ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt.

Adaugati apoi morcovii si telina date prin razatoarea mare, foile de dafin, cuisoarele, patrunjelul tocat, sarea de mare si piperul. Un pahar de vin rosu este numai bun in aceasta combinatie. Puteti capacul la oala si introduceti la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru o ora. In loc de cuisoare puteti folosi si o steluta de anason. Acestea ii vor conferi o aroma deosebita.

Dupa o ora scoateti oala si adugati si sosul de rosii ori rosiile tocate marunt.

Dupa 45 de minute tocanita este gata! Aceasta se va completa perfect cu putina mamaliguta alaturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure-n cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

deyutzky 1

27.04.2014, 19:58

delicioasa!

Alexandra Burz 1

27.04.2014, 23:16

Cocktail_of_Senses 1

29.04.2014, 11:04

Va multumesc pentru sustinere! O zi usoara!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]