Tocanita de legume, de post

de mirela0911 in , 10 Aug 2018 | 11789 vizualizari

 

Chiar daca e de post, tocanita a iesit delicioasa, plina de arome si culoare.
Si bineinteles ca am folosit si de data aceasta noile condimente de la Delikat care au imbogatit gustul tocanitei.
"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac maricel
  • 4-5 cartofi
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 buc rosie mare de gradina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3-4 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt boia de ardei dulce Delikat
  • piper boabe negru Delikat
  • 1/2 lgt amestec de ierburi si boia
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume, de post:

Se curata dovleacul de coaja, se taie in doua pe lungime si se scot samburii (daca sunt mari). Se taie in cubulete. Cartofii se curata si se taie la fel, in cubulete.

Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa si se lasa la calit. Cand este gata, se adauga boiaua dulce, se amesteca repede pentru a nu se arde si se pun cartofii. Se amesteca bine, apoi se toarna apa cat sa treaca peste ei. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, adaugandu-se sare dupa gust si piper proaspat macinat.

Rosia se spala, se opareste cateva secunde si se curata de pielita. Se taie in cubulete. Ardeiul kapia se spala si se coace (eu l-am avut gata copt din congelator). Se curata apoi se taie marunt.

Dupa ce cartofii au fiert pe jumatate, se adauga rosia si bucatile de dovleac. Se completeaza cu apa fierbinte daca este nevoie. Se lasa sa fiarba in continuare adaugandu-se si ardeiul copt.

Cand totul este gata, se condimenteaza cu amestecul de ierburi si boia si sare daca mai este nevoie. Se mai lasa 2-3 minute sa fiarba, apoi se stinge focul.

Patrunjelul verde se spala, se taie marunt si se presara peste tocanita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mai completeaza cu apa in functie de cat sos doriti sa aiba tocanita!

2

Se poate pune chiar si 2-3 cepe, aceasta ii da un gust deosebit tocanitei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă