Tocanita de pleurotus cu naut

de laura_n in Mancaruri de post, 17 Mar 2015 | 5139 vizualizari

 

Bun, bun de tot! Asta daca va plac ciupercile, desigur!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci proaspete (eu am avut niste buchete proaspete de pleurotus)
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 1 conserva rosii cuburi
  • sare
  • chilli
  • ulei masline
  • 1 lingura paste tomate
  • 1 cana naut fiert
  • cateva fire marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pleurotus cu naut:

Spalam si curatam ciupercile de eventuale impuritati. Le taiem grosier.

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam cuburi, morcovul il dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim si apoi il tocam marunt.

Intr-o tigaie punem la incins cateva linguri de ulei masline. Punem la calit legumele tocate, cu un praf de sare si unul de chilli. Lasam sa sfaraie si apoi punem ciupercile in tigaie, la foc iute. Cand incep sa se rumeneasca si sa sfaraie, punem rosiile tocate, pasta de bulion diluata cu un pic de apa si inca un praf de sare. Adaugam nautul si mararul si si lasam pe foc cat sa scada un pic si sa se contopeasca toate aromele. Inchidem ochiul, presaram un praf de chilli, si acoperim cu un capac pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Servim fie cu mamaliguta si cu muraturi, fie cu paine prajita, este la fel de buna combinatia

2

folositi ciuperci proaspete

3

lasati ciupercile intai la foc iute ca sa se rumeneasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pleurotus cu naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tarasmariana 1

18.03.2015, 02:44

dantes 1

18.03.2015, 06:40

Buna!

Sim0na 1

18.03.2015, 11:14

Ptr mine o portie mare, dar fara naut.. ca nu stiu ce am cu el.. dar nu pot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de...legume