Tocanita de porc cu cartofi

de burdulea56 in Porc, 11 Oct 2010 | 9584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne macra de porc,
  • 5-6 cartofi rosii,
  • 1 ceapa alba,
  • boia,
  • sare,
  • piper,
  • 1 cescuta ulei(cam 50 g),
  • un ardei gras,
  • o rosie bine coapta,
  • patrunjel verde tocat marunt,
  • 2-3 linguri faina pt slobozeala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi:

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim la foc mic pana devine sticloasa, adaugam boiaua, amestecam, apoi imediat adaugam carnea taiata bucatele mici, calim usor si adaugam apa sa acopere carnea, fierbem la foc potrivit. Tot acum punem in tocanita ardeiul taiat in 4 -daca vreti sa il scoateti dupa fierbere ca nu il agreeaza copii, sau bucatele mici-cum doriti- si rosia, foarte bine taiata. Daca e nevoie mai completam cu apa. Cand carnea este aproape fiarta, adaugam cartofii taiati cubulete, potrivim de sare, condimentam cu piper.

Cand sunt fierti cartofii, pregatim intr-un castronas mic o diresatura sau slobozeala din faina si apa, de consistenta unei smantani groase, pe care o turnam peste tocanita, amestecam bine si dam cateva clocote la foc mic de tot sa nu se lipeasca.

Stingem focul, presaram patrunjelul tocat si putem servi alaturi de salata de sezon, sau castraveti murati. Merge si cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Este foarte buna cu mamaliga calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]