Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga

de Adrian2016 in Pui, 8 Feb 2017 | 48376 vizualizari

 

Ne place tare mult aceasta mancare, este usor de preparat si pe gustul oricui.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de aripioare
  • 4 ciocanele de pui
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 200 gr pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • Mamaliga:
  • 1 l de apa
  • 400 gr malai grisat
  • 1 lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga:

       Intr-o cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Cand aripioarele de pui au fiert, strecuram zeama.

       Punem la calit ceapa si usturoiul, adaugam pasta de rosii, puiul si zeama strecurata si lasam sa dea intr-un clocot.

Separat, facem mamaliga. Punem intr-o cratita apa la fiert, cu sarea. Adaugam in ploaie si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Spre sfarsit, adaugam un strop de ulei. Se serveste impreuna cu tocanita calda sau rece, alaturi de muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand mamaliga este fiarta, se desprinde usor de pe peretii vasului.

2

La tocanita, pentru aroma, putem folosi patrunjel verde sau marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]