Tocăniţă indoneziană de somon

de Satisfyyourcravings in Somon, 6 Apr 2013 | 5271 vizualizari

 

Unul dintre cele mai bune preparate indoneziene pe care le-am încercat!

 

INGREDIENTE

  • 300 grame file de somon proaspăt fără piele, tăiat cuburi
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 lingură făină
  • 1/4 linguriță turmenic pudră
  • 1 ceapă roșie tocată
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 1 lingură unt
  • 2 frunze de dafin
  • 200 grame ciuperci proaspete tăiate felii
  • 250 grame supă de legume
  • 50 ml smântână pentru gătit
  • 3 linguri suc de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă indoneziană de somon:

Somonul se acoperă cu sare, 1 lingură de suc de lămâie, turmenic și pătrunjel. Se îmbracă apoi cu făină și se prăjește în puțin ulei 1-2 minute, până prinde culoare, dar nu este complet gătit. Se scot bucățile de pește pe prosoape de hârtie. 

Într-un wok se sotează usturoiul, ceapa și frunzele de dafin în unt câteva minute. Se adaugă ciupercile și se amestecă pentru omogenizare. 

Se adaugă supa și smântâna. Se aduce la punctul de fierbere și se gătește până când sosul începe să se îngroașe. 

Se adaugă sucul de lămâie rămas și somonul și se acoperă wok-ul. Se mai lasă 1 minut pe foc, apoi se lasă la odihnit câteva minute înainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă indoneziană de somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de peste