Tocanita papricata de pui cu tarhon

de mihaelar63 in Pui, 15 Iun 2014 | 5063 vizualizari

 

Ce bun este un puiut galben de tara , o adevarata delicatesa daca ai ocazia .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 linguri tarhon verde tocat
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasta ardei rosu
  • 2 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita fulgi chili
  • 1 lingura faina alba
  • sare
  • faina de malai pentru mamaliga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita papricata de pui cu tarhon:

Puiul curratat , spalat si portionat se sareaza si se prajeste usor in ulei intr-o cratita incapatoare .

Dupa ce se evapora apa ceeste lasata de carne siaceasta incepe sa prinda crusta se adauga ceapa si jumatate din patrunjel tocate .Se amesteca .

Imediat se pune pasta de rosii , cea de ardei , boiaua , fulgii de chili, faina alba .

Adugati cate putin apa cat sa acopere carnea ,amestecand cu atentie sa nu se faca cocoloase .

Lasati la fiert . Daca puiul este tanar in 15-20 minute este fiert [ a fost si prajit in prealabil ].

Daca sosul scade pra mult la fierbere mai adugati putina apa .

La servire presarati restul de patrunjel si tarhon verde .

Serviti cu garnitura de mamaliguta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita papricata de pui cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ela68 1

16.06.2014, 16:45

intr-adevar puiul de tara are un gust deosebit . tot ce-ai facut este exceptional

Panacris 1

16.06.2014, 19:28

Deci, n-am glumit Deja puiul de țară se gătește, alături de câteva ciupercuțe

Rocsi 1

16.06.2014, 20:27

Super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci