Tocanita ungureasca cu piept de curcan

de mihaelar63 in Curcan, 6 Noi 2014 | 12123 vizualizari

 

Va aduc reteta cu nr. 650 o bunatate de tocanita ungureasca , sa-ti bati barbatul si copii si sa mananci singura :D .Imi doream o tocanita care sa o servesc cu paste . Am folosit macheroni de feretto niste paste senzational de bune [ nu ma intrebati de traducere ca n-am reusit sa o aflu] foarte potrivite pentru servirea cu sos .Pieptul de curcan -proaspat de la tara : ,, Traiasca soacra ''!!! Daca as avea un restaurant ar fi unul din preparatele pe care le-as include in meniu pentru ca este gustos , rapid si simplu de pregatit .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan
  • 500 gr paste -macheroni de feretto
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 gogosar
  • 2 linguri ulei
  • 2 untura proaspata de porc
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta ardei kapia cu telina : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1 pahar vin rose
  • 1 pahar bulion rosii
  • 1 lingurita boia rosie ardei
  • 1 lingurita Eros Piszta - pasta iute de ardei
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita chimen negru
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ungureasca cu piept de curcan:

Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul .

Spalati si taiati fasii pieptul de curcan .

Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata .

Cand legumele devin sticloase se adauga carnea .

Fierbeti pastele in multa apa cu sare .

Aceasta rapid prin prajire devine albicioasa . In acest moment adugati boiaua , pudra de chimen si pasta de ardei iuti .

Amestecati usor si inabusiti carnea adugand vinul si bulionul .

La fiert puneti crenguta de busuioc si maghiranul uscat . Sarati .

Pentru a da consistenta sosului folositi putina apa ramasa de la fierberea pastelor .

Lasati sa scada lichidul, dar nu prea mult , pentru a fi suficient la servirea cu paste .

Serviti tocanita calda cu maghiran si chimen negru presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Pastele folosite sunt foarte potrivite pentru servirea mancarurilor cu sos .

2

Un preparat rapid .

3

Pentru a da consistenta sosului folositi putina apa ramasa de la fierberea pastelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ungureasca cu piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

06.11.2014, 21:30

Ce apetisanta poate fi!

Raluca57 1

07.11.2014, 07:35

Foarte tentanta!!!!!

Reteta-Video 1

07.11.2014, 17:04

Arata intr-un mare fel!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L