Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta

de Patricia Iordache in Porc, 18 Mar 2013 | 5238 vizualizari

 

Cu siguranta, tochitura nu este un preparat pe care sa nu-l cunoasteti deja, insa, m-am gandit sa va prezint modul in care il prepar si servesc eu.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru tochitura:
  • 500 gr. carne de porc (cotlet fara os, pulpa de porc);
  • 6 carnati semiafumati;
  • 200 gr. slaninuta afumata;
  • putin ulei pentru prajit);
  • 6 catei usturoi;
  • sare;
  • piper

Ce ne trebuie pentru mamaliguta:

  • 2 cani malai;
  • 6 cani apa;
  • o lingura unt;
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta:

Cum preparam tochitura:  

Taiem carnea de porc in bucati putin mai mari decat o nuca. Taiem carnatii in bucati mari, slaninuta fasii late. Pisam usturoiul.

Punem intr-un ceaun putin ulei, adaugam slaninuta si o lasam sa se topeasca putin si sa iasa grasimea din ea.

Adaugam cubuletele de carne si lasam sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand. Cand carnea e aproape gata, adaugam bucatile de carnati si mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca.

Oprim focul, adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare, piper si amestecam.  

Cum preparam mamaliguta:  

Poate nu este cel mai corect modul in care o prepar eu, insa imi iese foarte buna de fiecare data.

Pun malaiul, apa, sarea  si untul in ceaun. Amestec bine si pun pe foc, acopar cu capac si las asa 5 minute. Ridic capacul, amestec cu un tel ca sa nu aiba cocoloase, acopar si las fara sa ridic, 10 minute.

Amestec din nou, acopar cu capac si mai las 5 minute. Cand mamaliguta se desprinde de peretii vasului este gata si o rastorn pe un platou.  

Servesc tochitura si mamaliguta, alaturi de o bucata generoasa de branza de burduf si o cana cu smantana grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mazare noua cu carnati