Tort ,,24,,

de madi_marin in Torturi, 9 Oct 2010 | 8227 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru fratele meu, Ciprian, care a implinit 24 de ani pe 5 octombrie. Petrecerea e maine....

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
Crema alba :
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • esenta de migdale
Crema cioco - cafe :
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao neagra Dr. Oetker
  • 2 pliculete de ness
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Glazura :
  • 100 g cioco cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 g unt.
Sirop :
  • 250 g zahar
  • 650 ml apa
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Ornare :
  • 1 plic praf de crema caramel Dr. Otker
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele ,,boabe de cafea,,
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,24,,:

Blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa. Se amesteca ambele compozitii, apoi se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm. Se coace la foc potrivit 30 de minute, dar pentru siguranta se face testul scobitorii. Cand e gata se da la racit.

Crema alba : se topeste ciocolata in frisca lichida. Compozitia se da la congelator pentru 15 minute, apoi se bate cu mixerul, se adauga esenta de migdale, apoi se da  din nou la rece pana la intrebuintare.

Crema cioco - cafe : Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana acesta se dizolva. Se adauga cacaoa, nessul si esentele. Se amesteca foarte bine, apoi se da la rece.

Siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa sa se topeasca complet. Se da la rece si se adauga esentele.

Asamblare : blatul se taie in 3 foi care se insiropeaza foarte bine.. Se pune un blat insiropat, crema alba, apoi alt blat si crema cioco-cafe si ultimul blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou . Se toarna doar deasupra glazura de cioco ( ciocolata , unt si frisca lichida la foc mic pana se obtine o crema care se da putin la racit)si se orneaza cu crema caramel preparata din praf mixat cu  150 ml frisca lichida , zahar pudra si 50 ml lapte rece , apoi cu restul de frisca batuta spuma tare si cu bombonele de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,24,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)