Tort aniversar

de alilianaa in Torturi, 23 Iul 2013 | 4512 vizualizari

 

Un tort special pentru o fiinta la fel de speciala: mama.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • o cana de zaha,
  • un praf de copt,
  • 7 linguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 6 linguri apa,
  • 6 linguri ulei,
  • esenta de rom,
  • un praf de sare
  • Crema I :
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • o cutie mascarpone,
  • esenta rom
  • Crema II:
  • Smantana pentru frisca La Dorna-200ml
  • 4 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar,
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza.

Faina, amidonul  si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma dreptunghiulara. Se coace la foc mediu 25-30 min. Se face testul scobitorii.

Crema I: galbenusurile se freaca bine cu cele 4 linguri zahar. Se pun pe baie de abur si cand compozitia s-a legat se adauga cacaua si esenta de rom. Se da la racit. Cand este racita se amesteca cu mascarpone. Se pune la rece.

Crema II: smantana pentru frisca se bate bine cu 4 linguri de zahar pudra

Sirop: se pune la caramelizat 4 linguri zahar, cand a capatat culoarea caramelului se adauga apa. Se stinge focul si se lasa siropul la racit.

Ornat: fulgi de ciocolata, inimioare zahar

Asamblare: se taie blatul in doua pe lung dupa care se mai taie pe jumatate astfel incat sa iasa patru jumatati de blat.

Blat-insiropare- crema ciocolata-blat-insiropare-frisca- blat- ciocolata.. ...si se termina cu ultimul blat peste care pun sirop crema de ciocolata.

Se da la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si frisca