Tort aperitiv cu carne tocata

de biancas76 in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2010 | 9952 vizualizari

 

Pentru invitatii la ziua fiicei mele am facut un tort aperitiv. Simplu de facut si de mare efect.
Am mai facut acest gen de mancare doar ca atunci am folosit pieptul de pui ca baza si nu l-am facut atat de "pretentios"

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata
  • o jumatate ardei rosu
  • 3 cepe
  • 3 oua
  • sare, piper
  • 3 felii de paine
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru pireu
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • sare, nucsoara (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu carne tocata:

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga ardeiul taiat cubulete.

Se lasa si el un pic la foc dupa care se toarna peste carnea tocata pregatita intr-un bol. Se adauga condimente dupa gust (eu am pus sare si piper), o capatana usturoi, 3 felii de paine inmuiate in lapte si 3 oua.

Compozitia se amesteca si se pune intr-o tava detasabila tapetata cu hartie de copt peste care presaram 2 linguri pesmet. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Intre timp cartofii se curata de coaja si se pun la fiert taiati cubulete ca pentru pireu. Cand sunt fierti se mixeaza bine si se adauga treptat: untul, branza, laptele, ouale, sare si nucsoara. Se scoate compozitia din cuptor si se intinde pireul deasupra. Se pastreaza cateva linguri pentru a face forme cu spritul. Se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste pireul adica vreo 15-20 minute.

Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit eu am scos inelul detasabil si am am lasat asa pe o farfurie intinsa. Am decorat cu putina varza chinezeasca (asta aveam in casa), masline si trandafiri facuti din rosii.

Incercati ca e simplu si foarte gustos. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]