Tort aperitiv in trei culori

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 13241 vizualizari

 

Un tort sarat care are o cantitate mai mare de umplutura ce merge de minune linga un pahar de tarie sau un vin bun.
Cel mai bine , acest tort se asambleaza cu o zi inainte si se lasa in frigider pina a doua zi cand se orneaza pentru a fi servit.

 

INGREDIENTE

 aluatul portocaliu

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • sare

aluatul galben

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cas de oaie ras

  aluatul verde

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 praf de copt
  • 2 linguri spanac fiert si tocat
  • sare

Crema :

  • 200 g cascaval
  • 5 linguri maioneza
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv in trei culori:

Preparam cele trei blaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.De fapt eu am mai facut o rulada tricolora, la fel :

http://www.bucataras.ro/retete/rulada-aperitiv-tricolora-33836.html

Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare.

Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.

Coacem fiecare blat separat in forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Dupa ce s-au copt blaturile, le lasam sa se raceasca. Preparam crema:amestecam cele 200 g de cascaval cu maioneza si cu usturoiul pisat, apoi adaugam verdeata tocata marunt. Amestecam compozitia sa se omogenizeze si o condimentam dupa gust.

Trecem la asamblarea tortului.Asezam pe platoul de servire blatul portocaliu peste care punem 1/3 din crema, asezam apoi blatul cu branza , 1/3 crema si deasupra blatul verde. Pe margini ungem cu 1/3 din crema ramasa, dupa care trecem la ornarea lui, dupa bunul plac. Eu l-am ornat cu branza, morcovi, masline taiate si ridichi. Pofta mare !

TIPS-URI

1

Lasati tortul la rece pina a doua zi la servire ,cand il veti si orna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Teo 1

23.01.2013, 22:31

Sidy, pe mine m-ai dat gata cu asa frumusete!

Alina26 1

05.11.2013, 12:19

ce bine arata!!!! la fav11!!!!!

babi5 1

05.11.2013, 12:40

Numai bunatati de bunatati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

pe 03.12 la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute picante de cartofi