o combinatie de gusturi...ciocolata, portocala, visine, rom...
Prepararea blatului:
-separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu 100 gr zahar;
-frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala;
-stingem praful de copt in cativa stropi de zeama de lamaie, apoi il adaugam peste galbenusurile frecate, tot acum adaugam si praful de cacao si coaja de portocale confiata trecuta prin robot;
-adaugam alternativ cate o lingura de faina si una de spuma de albusuri . Amestecam cu mixerul la viteza cea mai mica pana incorporam toate cantitatile;
-ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina. Adaugam amestecul obtinut in tava si coacem la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea (cam 40 min., 165 grade)
A doua zi taiem blatul in 2 (foi).
Pentru crema punem putina frisca intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva ciocolata. Lasam sa se racoreasca apoi dam craticioara cu acest amestec la rece pentru cel putin 1 ora.
Dupa scurgerea acestui timp mixam crema la viteza mare a mixerului, adaugam si restul de frisca si cand obtinem consistenta dorita putem umple tortul cu crema, nu inainte insa de a insiropa foile obtinute prin impartirea blatului in 2.
Peste stratul de crema asezam jumatati de visine din visinata si bucati de coaja de portocala confiata.
Din crema obtinuta am pastrat un sfert pentru imbracarea tortului.
Din 2 linguri de zahar ars formam diferite forme pe care le asezam pe tort.
Decoram cu pasta de decorat de la Dr.Oetker (creioane), ciocolata alba + neagra rasa.
Lasam tortul la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!