Tort Boston

de alilianaa in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 4453 vizualizari

 

A fost pregatit cu ceva vreme in urma pentru aniversarea zilei de nastere a tatalui meu. 
Este facut pe negustate. Dar placerea cu care s-a servit mi-a aratat ca nu am gresit nimic. Pentru mine aceasta bucurie a fost foarte mare.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 220 g unt ( 85 % grasime), 200 g faina, 20 g amidon de porumb, 4 oua, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt, 3-4 linguri lapte, 200 g zahar pudra
  • Crema: 400 ml lapte, 4 galbenusuri, 40 g faina, 150 g zahar , esenta vanilie, 30 g unt
  • Glazura: 130 g ciocolata neagra, 100 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boston :

Untul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine, pana acesta se dizolva si untul devine cremos.

Din acest moment adaugam ouale, unul cate unul. Dupa fiecare mixam bine. Atentie! Nu il punem pe urmatorul pana ce precedentul nu este incorporat foarte bine. Dupa ce ouale au fost introduse in compozitie se adauga faina si amidonul, lingura cu lingura, apoi praful de copt si laptele. Omogenizam. Pregatim o tava de tort, o tapetam cu hartie de copt, punem compozitia si o punem la cuptor pentru 30-35 minute ( cuptorul trebuie sa fie preincalzit). Cand trece de testul scobitorii, blatul este gata. Se scoate pe un gratar si se lasa la rece. Acest blat va fi taiat in doua. 

Crema:Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana ce se formeaza o crema. Se adauga faina, se omogenizeaza. Peste aceasta compozitie se toarna laptele cald, se omogenizeaza si se transfera pe aragaz. Se adauga esenta vanilie. Este gata cand ajunge la consistenta unei budinci. La final se adauga untul si se omogenizeaza. Crema se trece printr-o strecuratoare pentru a fi indepartat orice posibil cocolos format. Se da la rece. 

Cand blatul s-a racit, este taiat pe jumatate.

Asamblare : Pe blatul de baza se pune crema, se pune al doilea blat. Peste al doilea se aseaza glazura de ciocolata

Glazura: Pe foc se pune frisca intr-un vas. Intre timp se toaca ciocolata, se pune intr-un bol. Peste ciocolata se adauga frisca lichida fierbinte si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Cand aceasta s-a mai racorit putin se adauga peste tort uniform, lasand-o sa se scurga putin pe margini.

 

TIPS-URI

1

blatul cu unt este foarte fraged si cere putina atentie atunci cand este taiat, asezat etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boston " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (28)

alilianaa 1

04.04.2016, 12:25

Cristina!

CameliaR 1

04.04.2016, 15:13

alilianaa 1

05.04.2016, 09:25

Camelya

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]