Tort bradut

de Simo in Torturi, 4 Apr 2009 | 8042 vizualizari

 

Un tortulet sub forma de bradut, normal, doar sint din Brasov

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 80 g migdale macinate
  • 2 lingurite de praf de copt
  • Pt crema:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • 100 g cacao
  • Pt insiroapare:
  • 5 linguri lichior de portocale
  • Pt decor:
  • ornamente argintii si bombonele
  • nuca cocos verde
  • un pachet frisca lichida
  • cateva bucatele de ciocolata topite la bain-marin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bradut:

-amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut!se da la cuptor pt 25 de minute!

Pt crema:

-Freci ouale cu zaharul,se adauga treptat faina,cacaoa si apoi se subtiaza cu laptele turnat treptat!se fierbe compozitia la foc mic,amestecand continuu!cand este calduta ,se incorporeaza untul frecat!

-Apoi se pregateste frisca lichida!

Pe un platou intins se pune blatul racit si se taie in 2 parti egale!se insiropeaza o parte cu lichiorul de portocale,se pune crema de ciocolata ,se intinde uniform!

-Se pune deasupra celalalt blat,si se imbraca tortul cu frisca(cu spritul),mai putin la baza,unde din ciocolata topita,se face baza bradutului !

-Ornezi cu ornamentele de tort argin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bradut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca