Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,

de madi_marin in Torturi, 3 Apr 2011 | 12322 vizualizari

 

Inspirat din reteta Mihai de tort cu ciocolata si nuca, l-am facut pentru Viviana, fetita mea, care pe 1 aprilie a implinit 4 anisori. La multi ani, draga mea mica!

 

INGREDIENTE

2 blaturi de cacao:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao neagra
  • 2 lingurite cu varf cu nes
  • 4 linguri cu faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 fiole esenta de rom

Blat de nuca:

  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu ulei
  • 100 g nuca macinata fin
  • 2 linguri cu faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita cu varf cu nes
  • 250 g frisca lichida
  • 50 g unt

Sirop:

  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom

Ornat:

  • frisca lichida
  • decor colorat Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,:

Pentru un blat de cacao: se bat 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga 75 g zahar si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema. Se adauga 25 ml ulei,  25 g cacao, 1 lingurita de nes ,  1 esenta si 2 linguri cu faina cernuta cu jumatate de pliculet de praf de copt. Se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace cam 25-30 de minute. Se da la racit. La fel se pregateste si cel de-al doilea blat de cacao din restul de ingrediente.

Blatul de nuca: se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,se adauga uleiul, esenta de rom, nuca macinata si faina cernuta cu praful de copt. Se coace in aceeasi forma detasabila tapetata cu hartie de copt cam 15-20 de minute. Se da la racit.

Siropul: se pune zaharul intr-un vas la foc mic cu cateva picaturi de apa pana se obtine un caramel , apoi se adauga apa si se lasa sa scada putin. Se da la racit si apoi se adauga esenta de rom.

Crema: ciocolata rupta in bucatele se pune intr-un vas cu fund dublu la foc mic impreuna cu frisca lichida, nesul si untul. Se amesteca continuu pana ce toata ciocolata s-a topit . Se da la rece, apoi se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa.

Asamblare: blat cacao insiropat/jumatate de crema/blat de nuca insiropat/restul de crema/blat de cacao insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se orneaza cu frisca batuta spum tare si bombonele colorate sau ciocolata rasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort,, Cafe-Cioco-Rom,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

madi_marin 1

07.04.2011, 20:00

Ina.... de-abia le-am pensat, daca stiam ....mai pastram si pentru tine....

bucatarimcudiana 1

07.04.2011, 20:02

cat de bine poate sa arate

dentistutza 1

09.04.2011, 08:17

superb!! cu usoara intarziere "La MUlti Ani" pui mic, sa cresti mare si norocoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in trei culori