Montare D'oro - perfecta pentru orice desert ai tu pofta
Sa nu radeti! e primult tort de asa natura :)) iar acela e 1 :( din pacate pare 2
Cu o seara inainte se pregateste blatul de tort.
Albusurile se separa si se mixeaza cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul pudra si cel vanilat.
Se pun galbenusuriile si esenta si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt,se amesteca usor cu o spatula,dupa care compozitia se pune intr-o tava tapetata (sau nu),se lasa la cuptor circa 30-40 minute.
Cand e gata, se scoate pe un suport si se lasa sa se raceasca, a doua zi se taie.
Pentru crema:
Untul trebuie sa fie moale, se mixeaza cu zaharul pudra. Treptat se adauga laptele condensat si se mixeaza pana devine ca o crema.
Budinca se prepara conform plicului, se da laptele in fiert si se toarna compozitia de budinca cu zaharul. Se lasa sa se raceasca.
Peste budinca care s-a racit, se adauga treptat cate 1 lingura din crema de unt si se mixeaza in continuare. (nu se adauga toata crema de unt).
Se lasa la racit, dupa care se orneaza blatul de tort insiropat.
Deasupra se pune dulceata de prune.
Deasupra se pun fulgi de cocos si se da la frigider.
Frisca se mixeaza pana devine spuma tare.
Se pune in 3 castroane din frisca obtinuta, la fiecare adaugam colorant si mixam.
Se orneaza tortul dupa bunul plac!
La multi ani romania!